Koper in Ankaran

Ozke ulice in starodavni trgi na nekdanjem otoku, ki jih bogatijo razni kulturni dogodki, so le korak stran od trgovskih središč. Za pravo urbano življenje se v starem mestnem jedru ne potrebuje avtomobila.

OBČINA KOPER

Območje občine Koper je najboljši kraj za bivanje za ljubitelje urbanih središč in morja, saj združuje oboje. Koper je upravno, gospodarsko in univerzitetno središče slovenske obale. Kjerkoli na območju Občine Koper boste živeli, povsod boste blizu ambicioznih služb in zanimivih prostočasnih dejavnosti. Občina Koper je odlično izhodišče tudi za vse tiste, ki sanjajo o življenju na morju, a jim služba na celini to onemogoča, saj se Koper nahaja tik ob avtocesti in je oddaljen od Ljubljane le 45 minut vožnje.

Koper, gospodarsko središče naše Obale

Ozke ulice in starodavni trgi na nekdanjem otoku, ki jih bogatijo razni kulturni dogodki, so le korak stran od trgovskih središč. Za pravo urbano življenje se v starem mestnem jedru ne potrebuje avtomobila. Vsa stanovanja v Kopru so le kratek sprehod stran od ambicioznih služb, dobro založene tržnice, zdravstvenih ustanov, vrtcev, šol, fakultet, otroških igrišč in brezplačnih rekreacijskih objektov (trim steza, betonska tenis igrišča).

Markovec, Semedela, Šalara, Olmo, Žusterna

Za vse tiste, ki bi radi vsakodnevno opazovali staro mestno jedro Kopra prek zaliva iz domačega naslonjača je najboljši kraj za bivanje Žusterna. Pri tem je najboljše to, da boste lahko izbirali med hišami, ki so v neposredni bližini morja. Nekoliko višje na Markovcu, pa je stanovanjsko naselje od koder se odpirajo razgledi na celoten Tržaški zaliv. Nekoliko bližje centra se nahaja stanovanjsko naselje Šalara, ki je edino naselje v Kopru, ki je v celoti v ravnini, ter zato idealno za bivanje starejših oseb, ki si še vedno želijo bližine mestnega vrveža.

Koprsko podeželje

Koprsko podeželje je največje v slovenski Istri. V nekaterih starih istrskih vasicah nastajajo tudi moderne večstanovanjske stavbe, ki nudijo vso udobnost za sodoben življenjski slog ter so hkrati odmaknjene od mestnega vrveža. Ljubitelji odmaknjenega življenja boste lahko izbirali med nepremičninami, ki se nahajajo globoko v notranjosti slovenske Istre.

ANKARAN

Ankaran je obmorsko podeželsko in stanovanjsko naselje, ki že stoletja slovi po svojih blagodejnih klimatskih učinkih. Hkrati je Ankaran edini vinorodni kraj v Sloveniji, ki ima vinograde ob morju. Ankaran je prava izbira za vse tiste, ki si želite športno aktivnega, a hkrati umirjenega življenja. Pohodniki boste tukaj uživali v poteh, ki so del slovenske planinske transverzale ter med sprehodom občudovali edino kopališče školjk na svetu. Kolesarji boste lahko že v eni kratki popoldanski turi v Italiji. Ljubitelji botanike boste lahko na svojem vrtu vzgajali subtropske rastline.