Kako prodati nepremičnino?

Prodaja nepremičnine ob pomoči Malis nepremičnine vam zagotavlja zanesljiv in strokoven postopek ter največji možni izkupiček z najmanj napora in stresa. 

Ob tem vam podajamo nekaj koristnih napotkov za prodajo:

DOKUMENTACIJA

Na začetku prodaje preverite ali ima vaša nepremično urejeno vso dokumentacijo, ki je potrebna za prodajo. V primeru, da nimate urejenih vseh dokumentov , lahko to za vas uredimo mi.

CENA

Pomagali vam bomo, da boste imeli realen pogled na tržno vrednost  svoje nepremičnine . Upoštevajte naš nasvet  za  predlagano tržno vrednost  in postavite pravo ceno. 

PRIPRAVA NEPREMIČNINE

Vzdržujte nepremičnino v urejenem stanju. V kolikor želite vašo nepremičnino narediti  bolj opazno  pred ostalimi nepremičninami  in povečati možnost za prodajo,  jo morate pripraviti za prodajo. Priprava še ne pomeni nujno dodatno finančno vlaganje v nepremičnino. Dovolj je da vložite malo časa in volje  (očistiti podstrešje, klet, okolico hiše,   odpeljati neuporabne stvari iz stanovanja ….) . Za lažje razumevanje se  za trenutek postavite v vlogo kupca .

ČAS - za nepremičnino ni priporočljivo, da se prodaja predolgo zavleče ( 1 leto in več) zatorej tekom prodaje upoštevajte naše napotke in nasvete.

FOTOGRAFIJA - VIDEO

Kvalitetna fotografija ali video posnetek pove več kot 1000 besed, za kar poskrbimo mi.  V Malis nepremičnine vztrajamo na kvalitetni fotografiji oz.videu, ki  je prvi stik da pritegne kupca. Od vas pričakujemo , da  pred našim fotografiranjem nepremičnino  pospravite in uredite. Le tako nam bo skupaj uspelo narediti privlačno fotografijo, ki bo poudarila tisto najboljše, kar vaša nepremičnina nudi. Ob delu uporabljamo profesionalno fotograsko in video opremo. Prav tako  nudino strankam fotografiranje nepremičnin iz zraka.

ENERGETSKA IZKAZNICA

Energetska izkaznica stavbe je listina s podatki o energijski učinkovitosti stavbe in s priporočili za povečanje energijske učinkovitosti. Energetsko izkaznico stavbe morajo pridobiti lastniki stavbe v primeru, če bodo stavbo (ali stanovanje) prodajali ali oddajali v nov najem (daljši od enega leta). Energetsko izkaznico je potrebno pridobiti tudi za vse nove stavbe.  Energetsko izkaznico ureja Energetski zakon (EZ-1), (Ur. l. RS št. 17/2014). Naročilo energetske izkaznice lahko uredite pri nas.